Hoppa till sidans innehåll

Sportjournalist gäst vid WIHS-årsmötet

11 MAR 2020 22:53
Onsdagen den 11 mars hölls årsmöte med Wårgårda IHS i Kullingshofstugan inför ett 30-tal närvarande medlemmar. De olika valen bjöd inte på några större sensationer, vilket bl.a. innebar att Kenneth Ohlsson "sitter kvar" som ordförande.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2020 22:53

I samband med årsmötets öppnande manade ordföranden till en parentation och en stunds stillhet för att hedra minnet av de medlemmar som avlidit sedan föregående årsmöte. Därefter vidtog årsmötesförhandlingarna som "traditionsenligt" leddes av Arne Johansson. Från 2019 års verksamhetsberättelse framgår att det åter varit ett livaktigt år för WIHS. På programmet har bl.a. funnits flera s.k. idrottscaféer och resor till idrottsevenemang. I samarbete med Rialto Bio har det också visats ett par filmer med idrottsanknytning. WIHS har också deltagit i Westgöta Idrottshistoriska Sällskaps tävling i idrottkunskap. I 2018/19 års tävling gick trion: Kenneth Ohlsson, Urban Tjernberg och Stig Sjögren ända till final, där emellertid Tidaholms IHF blev för svåra. I 2019/20 års tävling blev det "stopp" redan i åttondelsfinalen mot Borås IHS för trion: Lars-Björne Johansson, Per-Ola Johnsson och Stig Sjögren.

Beträffande själva årsmötesförhandlingarna kan noteras att samtliga ledamöter, vars mandattid utgått, fick förnyat förtroende. Sålunda kan Kenneth Ohlsson nu påbörja sitt 7:e år som ordförande. Övriga ledamöter: Bertil Hedlund (vice ordförande), Irene Lennstrand (kassör), Stig Sjögren (sekreterare), Allan Andersson, Bert Svensson, Monica Rundqvist och Tomas Knutsson (ledamöter). Som revisorer verkar Bernt Lennde och Hans Sylvén med Leif Carlsson som suppleant. Valberedningen består av Per Kjellson, Per-Ola Johnsson och Sture Åhman.

Efter årsmötet uppenbarade sig kvällens "hemlige gäst", sportjournalisten Christian Stål, som till vardags är verksam på Alingsås Tidning. "Vårgårda-sonen" Christian intervjuades av Kenneth Ohlsson om allt från barn- och ungdomsårens idrottsutövande i Vårgårda till jobbet som sportjournalist på Alingsås Tidning. Han fick också redogöra för den senaste tidens turbulens  i samband med tidningens ägarbyte.

Slutligen var det så dags att "hugga in" på de, vid årsmötesförhandlingarn, sedvanliga smörgåstårtorna som hade en "strykande" åtgång.

Bilden ovan: Ordföranden Kenneth Ohlsson (t.v.) har avtackat "hemlige gästen" Christian Stål.
Foto: Stig Sjögren

WIHS-ordföranden Kenneth Ohlsson (t.v.) tackar mötesordföranden Arne Johansson för hans utmärkta sätt att leda Sällskapets årsmöte.
Foto: Stig Sjögren

Skribent: Stig Sjögren
E-post: This is a mailto link
 Wårgårda Idrottshistoriska Sällskap  
 Kommunhuset
 447 80 Vårgårda
 Telefon: 0322-62 36 51
 E-post: This is a mailto link 

     

Logga Backcountry

Logga Berno Möbler, 2 kopia

Broson

Granab

Bosch Vårgårda

Pema kommunikationer

Sparbanken Alingsås

Logga VMS 

Besök sedan 180721 

Postadress:
Wårgårda Idrottshistoriska Sällskap
Kommunhuset
447 80 Vårgårda

Kontakt:
Tel: +46322623651
E-post: This is a mailto link

Se all info