Hoppa till sidans innehåll

WIHS besökte World Cup i Ulricehamn

26 JAN 2019 19:09
Att Wårgårda IHS´ idrottsresor är populära framgick med all tydlighet då det var dags för World Cup i längdskidor i Ulricehamn. Bussen blev "knôkfull" (50 st) då alla räknats in och färden mot Ulricehamn kunde påbörjas.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2019 19:09

Väl framme i Ulricehamn blev det en drygt två km vandring till tävlingsområdet kring Lassalyckan, där det gällde att finna en lämplig plats längs banan. Flertalet hade dock valt att lösa entré till läktaren vid målområdet. Tävlingarna inleddes med herrarnas fristilslopp över 15 km. Många hade nog hoppats på svenska framgångar, men dessas förhoppningar grusades å det grövsta. Bäste svensk (Victor Thorn) blev inte bättre an 23:a!! Loppet vanns av fransmannen, Maurice Manificat, som utkämpade en sekundstrid med norrmannen, Siemen Hegstad Krueger. På 3:e plats kom ytterligare en norrman, Didrik Toenseth, som var drygt åtta sekunder efter segraren. Damloppet över 10 km, också det i fri stil, blev lite "gladare", sett med svenska ögon, då Ebba Andersson åter gjorde en mycket bra tävling, med en pallplats (3:a) som belöning. Åt suveränen, Therese Johaug, fanns inget att göra. Hon var nästan 23 sekunder före sin norska landsmaninna, Astrid Uhrenholt Jacobsen. Många hade nog hoppats på en framskjuten placering för Charlotte Kalla, men hon hade en "off day" och kom först på 13:e plats. Efter en lång och kylig dag på Lassalyckan var det till att vandra tillbaka till den väntande bussen. Sedan alla räknats in var det så dags för hemfärd och när bussen åter stod på Kullingshofstugans parkering hade dag övergått i kväll.

Bilden ovan visar de välfyllda läktarna vid målområdet.
Foto: Bertil Hedlund

Fotografen har här fångat en kvartett WIHS-are på läktaren. Från vänster: Anders Frost, Uno Nylén, Stig Sjögren och Göran Frisk.
Foto: Bertil Hedlund

Två åkare mot mål i damernas lopp över 10 km.
Foto: Bertil Hedlund

Dagens tävlingar är över och publiken lämnar Lassalyckan.
Foto: Bertil Hedlund

Skribent: Stig Sjögren
E-post: This is a mailto link
 Wårgårda Idrottshistoriska Sällskap  
 Kommunhuset
 447 80 Vårgårda
 Telefon: 0322-62 36 51
 E-post: This is a mailto link 

     

Logga Backcountry

Logga Berno Möbler, 2 kopia

Broson

Granab

Bosch Vårgårda

Pema kommunikationer

Sparbanken Alingsås

Logga VMS 

Besök sedan 180721 

Postadress:
Wårgårda Idrottshistoriska Sällskap
Kommunhuset
447 80 Vårgårda

Kontakt:
Tel: +46322623651
E-post: This is a mailto link

Se all info