Hoppa till sidans innehåll

WIHS på speedway


Den 14 juni anordnade Wårgårda IHS en resa till Gislaved för att bevittna elitseriematchen i speedway mellan Lejonen och Dackarna, från Målilla. Arrangemanget hade lockat 38 personer, vilka punktligt infann sig på Sporthallens parkering för vidaretransport till Gislaved. För många var detta första gången de skulle se en speedwaytävling i "verkligheten". Väl framkomna till EPAB-Arena blev WIHS:arna mottagna av en representant för Lejonen, som berättade om klubben, arenan och lite allmänt om sporten. Efter en "titt" i depån, och intagen "speedwaykorv", var det så dags att bänka sig inför det första heatet. Tyvärr saknades hemmalagets stora stjärna, Nicki Pederssen, som uteblev på grund av skada. Detta hämmade naturligtvis hemmalaget, som under hela matchen var i underläge. Först i 13:e heatet kom man ikapp mtståndarna från Målilla. De båda avslutade heaten blev dock mindre lyckade för hemmalaget, vilket innebar att slutresultatet blev 40-50 till Dackarnas favör. 
Under hemresan ventilerades naturligtvis det som bevittnats och några hade blivit så "bitna" att de kunde tänka sig att "gå på speedway" fler gånger.

Länk till Lejonens hemsida.

Klart för start i ett av de 15 heaten. Lejonens förare i röd huva på innerbanan och i blå huva på 3:e banan. Dackarnas förare i vit huva på 2:a banan och i gul huva på 4:e banan (skymd).
Foto: Roland Andersson

Uppdaterad: 18 JUN 2016 18:31 Skribent: Stig Sjögren
Epost: This is a mailto link
 Wårgårda Idrottshistoriska Sällskap  
 Kommunhuset
 447 80 Vårgårda
 Telefon: 0322-62 36 51
 E-post: This is a mailto link 

    

Logga - SISU

Logga Backcountry

Logga Berno Möbler, 2 kopia

Broson

Granab

Bosch Vårgårda

Nöjes konsult i Väst

Pema kommunikationer

Sparbanken Alingsås

Logga VMS 

Besök sedan 180721 

Postadress:
Wårgårda Idrottshistoriska Sällskap
Kommunhuset
447 80 Vårgårda

Kontakt:
Tel: +46322623651
E-post: This is a mailto link

Se all info